Implantologija

Implantologija

U stomatološkoj ordinaciji DENTIX koristimo isključivo registrovane implante svetski priznatih proizvođača kao što su Zimmer, Biohorizons, Strauman itd. Impantologija je grana stomatologije koja obuhvata više stomatoloških disciplina kao što su oralna hirurgija, protetika i paradontologija. Cilj impalantologije je nadoknada jednog ili više izgubljenih zuba, što se postiže ugradnjom implanta koji praktično zamenjuje koren prirodnog zuba koji smo izgubili. Sama ugradnja implanta traje svega 10 minuta i u potpunosti je bezbedna i bezbolna intervencija. Posle ugradnje impalnta potrebno je da prođe određeni vremenski period (od 3 do 9 meseci) da bi implant srastao za kost. Izuzetak je tehnika ALL ON 4, gde pacijent dobija zube za 24 do 72 sata. Tek posle integracije impanta sa koštanim tkivom pristupa se pravljenu protetskog rada koji ti impanti treba da nose.

AKCIJA

Akcijska cena zubnih implanta je 350€ (prethodna cena 500€)

NADOKNADA JEDNOG ZUBA

 

 

U slučaju da vam nedostaje jedan zub, možemo ga lako nadoknaditi uz pomoć impanta, a da pri tom ne diramo susedne zube.

UGRADNJA IMPLANTA KAO NOSAČA BUDUĆIH MOSTOVA

 

U slučaju da vam nedostaje više zuba ili je veliki razmak između postojećih zuba, implanti vam mogu pomoći da budu nosači mosta, odnosno da premoste velike raspone između zuba.

ALL ON 4

 

 

All on 4 predstavlja posebnu tehniku ugradnje implanta koji nam omogućava da sa 4 implanta kod pacijenta, koji nemaju nijedan zub, imaju nepovoljan raspored ili paradontopatične zube nadoknadimo sve zube  i to u kratkom vremenskom roku od 24 do 72 sata.

UGRADNJA IMPLANTA KAO POTPORA TOTALNIH PROTEZA

 

Ugradnjom dva implanta sa posebnim suprastrukturama možemo dobiti odličnu potporu za totalne proteze tj. sprečiti da se proteze pomeraju ili ispadaju prilikom jela ili govora.

Zašto implanti?

• Gubitkom zuba, žvakanje hrane biće otežano, a to će svakako negativno uticati na funkciju varenja. Takođe, ukoliko vam nedostaje neki zub, dolazi do povlačenja kao i pomeranja ostalih zuba, a pošto vilična kost podupire mišiće lica, lice dobija starački izgled zbog čega dolazi do funkcionalnih i estetskih problema. Kada smo već kod estetskog faktora, ukoliko ste izgubili neki od prednjih zuba treba napomenuti da rekonstrukcija na implantu izgleda kao prirodni zub i razlika je neprimetna.
• Ukoliko vam nedostaje zub, a anatomski uslovi dozvoljavaju ugradnu implata svakako je mnogo bolje ugraditi zubni implant nego praviti most jer je metodom mosta potrebno brusiti susedne zdrave zube, a ponekad ih i devitalizovati (“umrtviti” ili iz njih izvaditi živac). Zdravi zubi trpe i teret kao nosači zuba koji nedostaju, a samim tim se skraćuje i vek trajanja tih zuba. Ukoliko vam nedostaje više zuba, moguće je ugraditi zubne implante koji će služiti kao nosači mosta.
• Vaš spoljni izgled će biti poboljšan pošto implantati spečavaju resorpciju vilične kosti. Takođe, bore koje se javljaju oko usana kada se poremete međuvilični odnosi se eliminišu. Kolaps donje trećine lica koji se javlja sa gubitkom zuba vizuelno se koriguje.

Kako funkcioniše proces ugradnje zubnog implanta?

Proces ugradnje zubnog implanta traje kratko ali je u zavisnosti od kvaliteta kosti potrebno od 3 do 9 meseci da bi implant srastao za kost. U stomatološkoj ordinaciji DENTNIX mi svakom pacijentu pristupamo individualano jer je to zaista bitno. Prvi korak je stomatološki pregled, a zatim se radi 3D snimak, kako bi procenili volumen kosti u svim pravcima. Tek posle detaljnog i individualnog plana se pristupa ugradnji implanta, naravno u lokalnoj anesteziji. Nakon srastanja implanta prelazimo na protetski deo tj. ugradnju ili metalo-keramičke ili bezmetalne krunice u zavisnosti od želja i mogućnosti pacijenta. Tokom ugradnje implanta čućete bušenje i zavrtanje, što može zvučati i delovati neprijatno, ali će vas sigurno utešiti činjenica da je ugradnja zubnog implanta ipak lakša od procesa vađenja zuba. Najčešće se koristi lokalna anestezija tako da tokom operacije ne osećate nikakav bol. Međutim, ako ste previše uplašeni zbog intervencije, u dogovoru sa svojim lekarom možete popiti sedativ.

AKCIJA

Akcijska cena All on 4 implanta je 2800€ (prethodna cena 3500€)

Da li je moguće odbacivanje implanta?

Pošto je zubni implant od biokompatabilnog materijala tj titanijuma, organizam ga odlično prihvata. Međutim, postoje neki osnovni preduslovi koje je neophodno ispuniti da bi bilo moguće ugraditi zubni implant. Najbitnije je da je opšte zdravstveno stanje pacijenta dobro. Nekada problem može da bude nedovoljna visina i širina kosti, međutim taj problem je rešiv uz pomoć ugradnje veštačke kosti, a čak je moguće i sve završiti tokom samo jedne posete našoj ordinaciji. Sam proces ugradnje je bezbolan i ne traje dugo. Ono što je najbitnije posle ugradnje implanta je da slušate savete stomatologa i da na odgovarajući način održavate oralnu higijenu. Zubni implanti zahtevaju isto pažnje kao i pravi zubi. Redovno pranje zuba i zubnog implanta uz korišćenje konca za zube se podrazumeva. Naravno tu je i redovan dolazak na šestomesečne kontrolne i profesionalno čisćenje. Zubni implanti se ponašaju veoma slično prirodnim zubima i zbog toga predstavljaju najbolju moguću zamenu za izgubljene zube.

Pozovite za besplatne konsultacije