Usluge

Home / Usluge

Sve stomatološke usluge na jednom mestu

 • Kompozitni (beli) ispuni
 • Glas/jonomer i keramički ispuni
 • Kompozitna nadogradnja na fiberglas kocicu
 • Lečenje pulpitisa i gangrene kanala korena zuba
 • Endodontsko lečenje kanala korena zuba
 • Uklanjanje starog kanalnog punjenja (revizija)

 

Zubni karijes je najčešće oboljenje zuba. Nastaje kao posledica delovanja bakterija zubnog plaka koji se nakuplja usled neadekvatne oralne higijene. Tokom vremena, u manjem ili većem obimu, dolazi do razaranja zubnog tkiva.

Nastali defekti se zbrinjavaju postavljanjem odgovarajućih glasjonomer ili kompozitnih ispuna. Nekada uznapredovali karijes ugrožava pulpu zuba dovodeći do infekcije i tada je potrebno primeniti metode endodontskog lečenja kanala korena zuba.

BOLESTI ZUBA su bolesti koje zahvataju zubno tkivo (gleđ, dentin i zubni živac). Najrasprostranjenija bolest zuba je karijes. Karijes se leči konzervativnom terapijom kojom se uklanja karijesna lezija i postavljaju ispuni koji zubu vraćaju prirodan izgled i funkciju. U našoj ordinaciji pored belih (kompozitnih) ispuna mogu se uraditi i keramički ispuni (inleji, onleji).

ENDODONCIJA je posebna grana koja se bavi lečenjem kanala korena zuba obolelog od pulpitisa (zapaljenja živca) ili gangrene zuba. U našoj ordinaciji koristimo najsavremenije lečenje kanala korena uz pomoć mašinskih proširivača, rengen aparata (Pspix) i punjenje kanala najsavremenijim materijalima.

U našoj ordinaciji pružamo sve usluge oralne hirurgije. Svi oralno hiruški zahvati se rade u lokalnoj anesteziji.

 • rutinsko i hiruško vađenje zuba
 • hiruško vađenje impaktibilnih umnjaka
 • inciziju abcesa
 • lečenje infekcije zubnog porekla
 • lečenje periapikalnih lezija putem apikotomije (resekcije) vrha korena zuba
 • uklanjanje viličnih cista
 • preprotetska priprema
 • preimplatološka priprema

Stojimo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije i savete u vezi oralno-hiruškog lečenja.

Stručno smo osposobljeni da Vam pružimo sve vrste protetskih zubnih nadoknada, i mobilnu i fiksnu protetiku. Koristimo najsavremeniju stomatološku opremu, i najkvalitetnije materijale svetskih renomiranih proizvođača.

MOBILNA PROTETIKA – izrađujemo totalne, parcijalne i skeletirane (visil) proteze. Takođe vršimo i kombinovane radove sa atecmemm i proteze sa implantima (mini).

FIKSNA PROTETIKA – Izrada metalokeramičkih krunica i mostova, bezmetalnih cirkonijumskih krunica i mostova i potpuno keramičkih krunica. Potpuno keramičke krunice se kod nas mogu izraditi u samo jednoj poseti, tj. za samo 1 dan.

Posedujemo cerec mašinu za digitalno otiskivanje zuba i izradu krunica za 2h! Zbog toga, kod nas možete dobiti kompletnu uslugu za samo 1 dan i vratiti se svojim obavezama.

Preventivna stomatologija se bavi prevencijom bolesti zuba i usta.

U našoj ordinaciji poseban akcenat stavljamo na prevenciju i obuku pacijenata o pravilnom održavanju oralne higijene, fluorizacija zuba, zalivanje fisura kod dece, uklanjanje mekih i čvrstih naslaga, ispuni na mlečnim i stalnim zubima.

Pacijentima koji  već boluju od paroadontopatije, u mogućnosti smo, stručno i tehnološki, da dijagnostikujemo stadijum oboljenja i pronađemo najbolji način terapije. Vršimo sve vrste kauzalne i hirurške terapije parodontopatije.

KAUZALNA TERAPIJA podrazumeva uklanjanje mekih i čvrstih naslaga i kiretažu u lokalnoj anesteziji paradontalnih džepova.

HIRUŠKA TERAPIJA podrazumeva režanj operaciju i ugradnju veštačke kosti.

Zakažite besplatan pregled da dobijete više informacija o održavanju oralne higijene i sprečavanju nastanka parodontopatije ili o načinima i mogućnostima lečenja.

Ortodoncija je oblast stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba i nepravilnog položaja vilica. U našoj ordinaciji smo u mogućnosti da radimo i mobile i fine ortodonske aparate.

MOBILNI ORTODONSKI APAPRATI – Ispravljanje nepravilnosti u odnosu vilica i položaju zuba kod dece vršimo mobilnim ortodontalnim aparatima (protezicama) koje deca nose kod kuće. Uz redovne kontrole kod našeg ortodona dovode do uspešne terapije.

FIKSNI ORTODONSKI APARATI – su aparati koji se postavljaju u ustima pacijenata i uz redovne kontrole kod našeg ortodonta dovode do uspešne terapije. Značajno je da fiksne aparate pored dece (idealno vreme oko 12-13 god), mogu nositi i odrasle osobe. Nošenje aparata je individualno i zavisi od slučaja pacijenta.