Usluge

Home / Usluge

Sve stomatološke usluge na jednom mestu

 • Kompozitne (bele) plombe
 • Amalgamske plombe
 • Kompozitna nadogradnja na fiberglas kocicu
 • Lečenje gangrene
 • Endodontsko lečenje kanala korena zuba
 • Uklanjanje starog kanalnog punjenja (revizija)

Zubni karijes je najčešće oboljenje zuba. Nastaje kao posledica delovanja bakterija zubnog plaka koji se nakuplja usled neadekvatne oralne higijene. Tokom vremena, u manjem ili većem obimu, dolazi do razaranja zubnog tkiva.

Nastali defekti se zbrinjavaju postavljanjem odgovarajućih amalgamskih ili kompozitnih ispuna. Nekada uznapredovali karijes ugrožava pulpu zuba dovodeći do infekcije i tada je potrebno primeniti metode endodontskog lečenja kanala korena zuba.

 

BOLESTI ZUBA su bolesti koje zahvataju zubno tkivo (gleđ, dentin i zubni živac). Najrasprostranjenija bolest zuba je karijes. Karijes se leči konzervativnom terapijom kojom se uklanja karijesna lezija i postavljaju ispuni koji zubu vraćaju prirodan izgled i funkciju. U našoj ordinaciji pored belih (kompozitnih) ispuna mogu se uraditi i keramički ispuni (inleji , onleji)

ENDODONCIJA je posebna grana koja se bavi lečenjem kanala korena zuba obolelog od pulpitisa (zapaljenja živca) ili gangrene zuba. U našoj ordinaciji koristimo najsavremenije lečenje kanala korena uz pomoć mašinskih proširivačartnzen apaprata i punjenje kanala najsavremenijim materijalima.

U našoj ordinaciji pružamo sve usluge oralne hirurgije. Svi oralno hiruški zahvati se rade u lokalnoj anesteziji

 • Rutinsko i hiruško vađenje zuba
 • Hiruško vađenje impaktibilnih umnjaka
 • Inciziju abceza
 • Lečenje infekcije zubnog poretka
 • Lečenje periapikalnih lezija putem apikotomize (resekcije) vrha korena zuba
 • uklanjanje viličnih cista
 • preprotetska priprema

preimplatološka priprema

 • Stojimo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije i savete u vezi oralnohirurškog lečenja.

Stručno smo osposobljeni da Vam pružimo sve vrste protetskih zubnih nadoknada, i mobilnu i fiksnu protetiku. Koristimo najsavremeniju stomatološku opremu, i najkvalitetnije materijale svetskih renomiranih proizvođača.

Mobilna protetika –izrađujemo totalne, parcijalne i skeletirane (visil) proteze. Takođe vršimo i kombinovane radove sa atecmemm i proteze sa implantima (mini)

Fiksna protetika- Izrada metalokeramičkih krunica i mostova, bezmetalnih lirkomjumlkauk krunica i mostova i potpuno keramičkih krunica . Potpuno keramičke krunice se kod nas mogu izraditi u samo jednoj poseti, tj za samo 1 dan. Posedujemo cerec mašinu za digitalno otiskivanje zuba i izradu krunica za 2h, tako da komplentu uslugu možete kod nas dobiti za samo 1 dan i vratiti se svojim obavezama. Više o tome možete pogledati na ovom linku ili nas nazvati

Preventivna stomatologija se bavi prevencijom bolesti zuba i usta. U našoj ordinaciji poseban akcenat stavljamo na prevenciju i obuku pacijenata o pravilnom održavanju oralne higijene fizurijacija zuba, zalivanje fisura kod dece i uklanjanje mekih i čvrstih naslaga

Ortodoncija je oblast stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba i nepravilnog položaja vilica. U našoj ordinaciji smo u mogućnosti da radimo i mobile i fine ortodonske aparate

MOBILNI ORTODONSKI APAPRATI
Ispravljanje nepravilnosti u odnosu vilica i položaju zuba kod dece vršimo mobilnim ortodontalnim aparatima (protezicama) koje deca nose kod kuće. Uz redovne kontrole kod našeg ortodona dovode do uspešne terapije
FIKSNI ORTODONSKI APARATI
Su apaparti koji se postavljaju u ustima pacijenata i uz redovne kontrole kod našeg ortodonta dovode do uspešne terapije. Značajno je da fikse aparate pored dece (idealno vreme oko 12-13 god) mogu nositi i odrasle osobe. Nošenje aparata je individualno i zavisi od slučaja pacijenta.